Verwijslijst

Home Verwijslijst

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut varius dolor vitae dolor ultricies, nec tincidunt sapien pharetra. Suspendisse dapibus lacinia risus at eleifend. Aenean ut nisi in purus egestas varius. Vestibulum nec fringilla risus. Cras nulla neque, rhoncus vel quam vel, fringilla scelerisque massa. Nullam nec tincidunt enim.

Awel

Awel luister naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Kinderen en jongeren kunnen Awel anoniem contacteren over alles wat hen bezighoudt. Ze zijn er voor hen door te luisteren, mee te voelen en mee te denken.

Brussels Meldpunt Ouderenmis(be)handeling

Brussels Meldpunt Ouderenmis(be)handeling is een aanspreekpunt voor concrete situaties van oudermis(be)handeling binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ouderen, hun familie, mantelzorgers en professionelen kunnen er terecht voor advies, hulpverlening of informatie.

CAW

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Het CAW biedt ook hulp aan slachtoffers en plegers van geweld en misbruik. Wanneer je beroep doet op het CAW, zijn er verschillende vormen van hulp mogelijk. Je kan informatie en advies krijgen, maar ook langere begeleidingstrajecten, beveiligde opvang in een vluchthuis of crisishulp wanneer dat nodig is. Dat kan voor jou alleen, samen met je partner, je kinderen of met het hele gezin.

Child focus

Child focus is een organisatie die zich richt op de preventie en bestrijding van seksuele uitbuiting van minder­jarigen. In geval van (vermoedens van) seksuele uitbuiting van een minderjarige, kan je hen gratis bellen.

Commissie Erkenning en Bemiddeling voormisbruik en geweld uit het verleden

Misschien werd jij meer dan tien jaar geleden slachtoffer van seksueel, fysiek of psychisch geweld of misbruik, of van verwaarlozing. In je privésfeer, een instelling, een vereniging, een organisatie of ander verband. Misschien was een familielid of vriend slachtoffer van dergelijk misbruik of geweld. Mogelijk werkte je of deed je vrijwilligerswerk in een instelling of vereniging waar je feiten hebt opgemerkt die je destijds niet ten volle hebt begrepen of niet kon voorkomen. Het kan ook dat je zelf als kind misbruik of geweld hebt gezien op school, thuis, in een jeugdinstelling of een parochie waarvan je deel uitmaakte. Misschien ben je bestuurslid van een organisatie of club en vraag je je af of hoe je kan omgaan met misbruik van lang geleden. Mogelijk heb je zelf ooit feiten gepleegd waar je nog steeds mee in je maag zit. Wat de feiten ook zijn, de commissie luistert in een erkenningsgesprek naar jouw verhaal. Zonder te oordelen of te veroordelen. Samen bekijken we welke stappen we kunnen nemen. Misschien is een erkenningsgesprek genoeg. Of zijn er meer nodig. Misschien wil je een ontmoeting. Of kunnen we je helpen met een doorverwijzing of contacten met andere slachtoffers.

Druglijn

Voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken kan je terecht bij de Druglijn. Zij zijn bereikbaar via telefoon, chat en mail.